3. ELÄMÄ KRISTUS – KUOLEMA VOITTO (1:12-30)

Taustaa: Paavali oli haaveillut pitkään Roomaan pääsystä, mutta ei ollut arvannut, että hänet tuotaisiin sinne kahleissa. Tätä ennen hän oli jo istunut Kesarean vankilassa kaksi vuotta. Vasta nyt apostoli tutustui Rooman seurakuntaan, jolle hän oli muutama vuosi aikaisemmin kirjoittanut kirjeen.

Jakeet 12-14. Keisarin henkivartiostoon eli pretoriumiin kuului 9000 miestä. Jotkut heistä ilmeisesti vartioivat Paavalia hänen vuokra-asunnossaan.

Jakeet 15-18. Suhteessa Paavaliin Rooman seurakunnassa oli kahdenlaisia julistajia: vilpittömiä ja kateellisia. Jotkut olivat apostolille kateellisia, koska hän sai niin paljon positiivista huomiota kristityiltä ja jopa pakanoilta. Kukaan näistä julistajista ei kuitenkaan ollut harhaoppinen.

Jakeet 19-21. Paavali viittaa näissä jakeissa tulevaan oikeudenkäyntiin, jossa Rooman keisari ratkaisisi hänen asiansa joko vapauttamalla hänet tai tuomitsemalla hänet kuolemaan.

Jakeet 22-26

Jakeet 27-30

Lopuksi: Paavali oli entinen seurakunnan vainooja ja Jeesuksen vihamies. Nyt hän rakasti Jeesusta sydämensä pohjasta, koska tiesi saaneensa häneltä anteeksi kaikki suuret syntinsä. Jolle paljon anteeksi annetaan, se rakastaa paljon.

© www.raamattupiiri.fi