www.raamattupiiri.fi    

2. AURINGON SAMMUESSA

Teksti 1: Luuk.23:32-34

32. Jeesuksen kanssa teloitettavaksi vietiin kaksi muuta miestä, kaksi rikollista. 33. Kun tultiin paikkaan, jota kutsutaan Pääkalloksi, he ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja rikolliset, toisen hänen oikealle puolelleen, toisen vasemmalle. 34. Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät."

Teksti 2: Matt.27:45-56

45. Mutta keskipäivällä, kuudennen tunnin aikaan (klo 12), tuli pimeys koko maan ylle, ja sitä kesti yhdeksänteen tuntiin (klo 15) saakka. 46. Yhdeksännen tunnin vaiheilla Jeesus huusi kovalla äänellä: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se merkitsee: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut? 47. Tämän kuullessaan muutamat siellä olevista sanoivat: "Hän huutaa Eliaa." 48. Heti yksi heistä kiiruhti hakemaan sienen, kastoi sen hapanviiniin, pani kepin päähän ja tarjosi siitä hänelle juotavaa. 49. Toiset sanoivat: "Katsotaanpa nyt, tuleeko Elia hänen avukseen." 50. Mutta Jeesus huusi taas kovalla äänellä ja antoi henkensä.

51. Sillä hetkellä temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Maa vavahteli, kalliot halkeilivat (...). 54. Kun sadanpäällikkö ja miehet, jotka hänen kanssaan vartioivat Jeesusta, näkivät maan vavahtelun ja kaiken, mitä tapahtui, he pelästyivät suunniltaan ja sanoivat: "Tämä oli todella Jumalan Poika!" 55. Siellä oli myös useita naisia jonkin matkan päässä tätä katselemassa. Galileasta lähtien he olivat kulkeneet Jeesuksen mukana ja palvelleet häntä. 56. Heidän joukossaan olivat Magdalan Maria, Jaakobin ja Joosefin äiti Maria ja Sebedeuksen poikien äiti.

Taustatietoja: Pimeys Jeesuksen kuollessa ei voinut johtua auringonpimennyksestä, koska juutalaisten pääsiäinen on täydenkuun aikaan eikä kuu voi silloin mennä auringon eteen.

Kun Jeesus kuoli, Maria oli seurannut häntä noin kolme vuotta.

Naiset Golgatalla, jakeet 55-56

Maria näkee Jeesuksen kuolevan, jakeet 45-50

Roomalaisen upseerin todistus, jakeet 51-54

Da Vinci -koodi kysymykset

© www.raamattupiiri.fi