www.raamattupiiri.fi    

1. MARIA KOHTAA JEESUKSEN

Teksti 1: Luuk.8:1-3

1. Sen jälkeen Jeesus kulki kaupungista kaupunkiin ja kylästä kylään julistaen ilosanomaa Jumalan valtakunnasta. Hänellä oli seurassaan kaksitoista opetuslastaan 2. sekä muutamia naisia, jotka hän oli parantanut taudeista ja vapauttanut pahojen henkien vallasta. Näitä olivat Magdalan Maria, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä, 3. Johanna, jonka aviomies Kuusas oli Herodeksen korkeita virkamiehiä, sekä Susanna. Lisäksi oli monia muita naisia, ja kaikki nämä avustivat heitä omilla varoillaan.

Taustatietoja: Riivaustila tarkoittaa sitä, että ihmisen sisimmässä asuu pahoja henkiä, jotka ilmaisevat itsensä huutamalla ja raivoamalla. Riivaustilaa ei pidä sekoittaa mielisairauteen, se on enemmänkin sukua Saatanan palvonnan mukanaan tuomille ilmiöille. Riivatun ihmisen on mahdotonta elää normaalia elämää. Magdalan kaupunki sijaitsi Genesaretin järven rannalla ja se eli etupäässä kalastuksesta ja kyyhkysten kasvatuksesta. Koska Marialla ilmeisesti oli omia varoja, on hänen joskus arveltu olleen kyyhkysten kasvattaja. Evankeliumit tuntevat neljä Mariaa. Magdalan Mariaa ei pidä sekoittaa ilotyttöön, joka voiteli Jeesuksen jalat, eikä Betanian Mariaan, joka voiteli Jeesuksen ennen tämän kuolemaa. Mikään evankeliumi ei nimitä Magdalan Mariaa prostituoiduksi.

Seitsemän pahaa henkeä

Jeesus ottaa seurueeseensa naisia

Da Vinci -koodi kysymykset:

Teksti 2: Matt.12:14; 15:1-2; 16:1

12: 14 Mutta fariseukset menivät ulos ja ryhtyivät suunnittelemaan, miten saisivat Jeesuksen raivatuksi pois tieltä.

15:1-. Silloin Jeesuksen luo tuli Jerusalemista fariseuksia ja lainopettajia. 2. "Miksi sinun opetuslapsesi rikkovat isien perinnäissääntöjä?" he kysyivät. "Hehän eivät pese käsiään, kun rupeavat syömään."

16:1 Jeesuksen luo tuli fariseuksia ja saddukeuksia, jotka halusivat panna hänet koetukselle ja pyysivät häntä näyttämään merkin taivaasta.

© www.raamattupiiri.fi