www.raamattupiiri.fi    

9. LAPSEN TRAGEDIA ON ISÄN TRAGEDIA (Mark. 9:14-29)

Taustaa: Ihmistä, jonka sydämessä asuu paha henki, kutsutaan Uudessa testamentissa riivatuksi. Tämä on eri asia kuin mielisairaus, epilepsia jne. Jeesukseen uskovan, kastetun ihmisen sydämessä ei voi pahaa henkeä, koska siellä asuu jo Pyhä Henki. Luukkaan mukaan pahan hengen vaivaama poika oli vanhempiensa ainoa lapsi (Luuk. 9:38).

1. Millä tavalla erilaisten riippuvuuksien vallassa oleva nuori muistuttaa meidän aikamme tekstimme poikaa?

2. Kuvitelkaa, millaista vanhempien elämä oli ollut sen jälkeen, kun heidän poikansa oli joutunut pahan hengen valtaan (17-18, 20-22).

3. Millaista pojan elämä oli ollut verrattuna hänen ikätoveriensa elämään?

4. Mikä isälle oli ehkä kaikkein vaikeinta jakeiden 14-18 kuvaamassa tilanteessa? Entä pojalle?

5. Jakeessa 23 Jeesus näyttäisi vaativan isältä vankkumatonta uskoa. Miltä sinusta tuntuisi, jos joku vaatisi sinulta täydellistä uskoa silloin, kun sinulla on jo valmiiksi paha olla?

6. Mitä isä uskoi Jeesuksesta, mitä hän taas epäili huutaessaan jakeen 24 sanoja?

7. Milloin tämä isä mielestänne tuli uskoon – keskustelkaa eri vaihtoehdoista?

8. Miksi Jeesus auttoi tätä perhettä, vaikkei isällä sen enempää kuin pojallakaan ollut vankkumatonta uskoa?

9. Mahdollisesti isä luuli poikansa kuolleen, kun tämä makasi elottomana maassa (26). Miksi hänen piti kokea vielä tuokin kauhun hetki, ennen kuin hän saattoi nähdä Jeesuksen avun?

10. Jakeessa 27 sanotaan: "Jeesus tarttui häntä kädestä ja hän nousi." Aseta hän-sanan paikalle sen ihmisen nimi, josta sinä nyt eniten huolta kannat. Mitä lause näin luettuna sinulle merkitsee? (Voit vastata hiljaa sydämessäsi.)

Ilosanoma: Kun Jeesus itse joutui ristillä pahojen ihmisten ja paholaisen kidutettavaksi, niin hän kuitenkin uskoi Taivaallisen Isänsä voimaan ja rakkauteen yhtään sitä epäilemättä. Hänen uskonsa perusteella saamme mekin, epäilyksistämme huolimatta, häneltä avun itsellemme ja rakkaillemme.

© www.raamattupiiri.fi