www.raamattupiiri.fi    

6. SYNNIN SEURAUKSET DAAVIDIN ELÄMÄSSÄ (2. Sam. 13:1-22)

Taustaa: Daavid oli siis jo yli 50-vuotias. Hänen vanhinta poikaansa Amnonia pidettiin yleisesti kruununperijänä. Amnon oli parikymppinen nuorukainen. Hänen velipuolensa Absalom oli häntä vuoden, pari nuorempi ja Tamar vielä teini-ikäinen tyttönen. Huom. Tämä raamattupiiri ei onnistu, jolleivät osanottajat osaa erottaa toisistaan Amnonin ja Absalomin nimeä.

Daavidin lastenkasvatus

Jakeet 1-14. Huomatkaa, että sisarusavioliitot oli kielletty Mooseksen laissa, mutta poikkeuksia löytyy ajalta, jolloin lakia ei vielä ollut annettu: esim. Abraham ja Saara.

Jakeet 14-22

Tamar ei päässyt naimisiin, vaan jäi asumaan veljensä Absalomin kotiin. Kahden vuoden kuluttua Absalom kosti sisarensa raiskauksen ja tappoi veljensä Amnonin.

Ilosanoma: Daavidin oli raskasta kantaa syntiensä seurauksia. Jumalan sana, jumalanpalvelus, uhrit ja psalmit lohduttivat häntä varmasti kaiken tuon tuskan keskellä. Hänellä oli surunsa keskellä rinnallaan Herra, jolle hän voi purkaa tunteitaan: Minun sydämeni pakahtuu tuskasta; päästä minut ahdistuksistani. Katso minun kurjuuttani ja vaivaani, anna kaikki minun syntini anteeksi (Ps. 25:17-18). (Jos haluat tietää enemmän Daavidin elämästä, lue Mailis Janatuisen kirjoittama kirja Valtakunta etsii taistelijoita: Daavid.)

© www.raamattupiiri.fi