www.raamattupiiri.fi    

53. DAAVIDIN KUOLEMA (1. Kun. 1:38-2:9 ja 1. Aik. 29:26-30)

Taustaa: Daavidin sairastaessa hänen vanhin elossa oleva poikansa Adonia oli kruunauttanut itsensä kuninkaaksi isältään salaa. Sairasvuoteeltaan käsin Daavid kuitenkin keksi suunnitelman, miten tuo kruunaus saataisiin mitätöidyksi ilman sisällissotaa ja Salomo asetetuksi valtaistuimelle.

Jakeet 1:38-40. Missään muualla Raamatussa ei kerrota kansan riemuinneen näin valtavasti.

Jakeet 1:41-48. Daavidilla ja Salomolla oli puolellaan henkivartiosto (= kreetit ja pleetit). Adonialla ja Joabilla oli puolellaan koko muu armeija.

Jakeet 1:49-53 Alttarin neljässä kulmassa oli sarven näköiset korokkeet. Niihin sai tarttua sellainen ihminen, joka tiesi olevansa syytön mihinkään rikokseen.

Jakeet 2:1-4.

Jakeet 5-9. Vetäjä selittää lyhyesti, mitä Simeistä on kerrottu luvuissa 2. Sam. 16 ja 19. Joabista muistamme, että hän surmasi kaksi sotapäällikköä rauhan aikana ja tappoi Absalomin puuhun sodan aikana.

Kokoava kysymys

Lopuksi: Daavid hallitsi vuosina 1011-971. Hän on Raamatussa Jeesuksen selkein ennakkokuva. Daavidin nimi esiintyy Raamatun lehdillä useammin kuin kenenkään toisen nimi – 966 kertaa. Uudesta testamentista se löytyy 60 kertaa ja useimmiten muodossa "Daavidin Poika". Daavidin nimi esiintyy vielä Raamatun viimeiseltä lehdeltäkin, missä Jeesus sanoo: Minä, Jeesus... olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti (Ilm. 22:16*).

© www.raamattupiiri.fi