www.raamattupiiri.fi    

44. DAAVIDIN JA ABSALOMIN SOVINTO (2. Samuel 14)

Taustaa: Daavidin poika Absalom oli tappanut veljensä Amnonin, joka oli raiskannut hänen sisarensa. Sitten hän oli paennut ulkomaille. Daavid oli Israelin ylin tuomari ja tiesi varsin hyvin, että Mooseksen lain mukaan verivelkaa ei voitu sovittaa millään muulla kuin murhaajan verellä (2. Moos. 22:12,14). Daavidilla oli yhteensä 17 poikaa, joista tässä vaiheessa oli kolme jo kuollut. Vaimoja hänellä oli toistakymmentä ja sivuvaimot päälle. Daavid tiesi, että Herra oli määrännyt Salomon kruununperijäksi, mutta muut eivät ehkä sitä tienneet.

Alustavat kysymykset

Jakeet 13:38-14:8. Joabhan oli Daavidin sotapäällikkö ja hänen siskonpoikansa.

Jakeet 9-14

Jakeet 15-20

Jakeet 21-24. Lukekaa jae 22 molemmista käännöksistä.

Jakeet 25-27 Koska yksi sekeli kuninkaan painoa vastaa 13 grammaa, niin 200 sekeliä = 2,6 kiloa. Tämä tarkoittanee, että hiukset oli käsitelty rasvalla ja niihin oli lisätty koristeita.

Jakeessa 27 mainitaan Absalomin kolme poikaa ja tytär. Kuollessaan hänellä ei kuitenkaan ollut yhtään poikaa (18:18). Millä tavalla pienten poikien menetys oli ehkä vaikuttanut Absalomin elämään ja jumalasuhteeseen?

Jakeet 28-32

Jae 33. Daavid ja Absalom eivät olleet nähneet toisiaan viiteen vuoteen. (13:38 ja 14:28).

Lopuksi: Tällaisesta suvusta syntyi siis maailman Vapahtaja. Jumala ei peruuttanut Daavidille antamaansa lupausta, vaikka näki isän heikkouden ja poikien jumalattomuuden. Sitä tarkoittaa hänen liittouskollisuutensa. Kuten Paavali sanoi: Mutta vaikka jotkut ovatkin olleet epäuskoisia, ei kai heidän epäuskonsa tee Jumalan uskollisuutta tyhjäksi? (Room. 3:3.)

© www.raamattupiiri.fi