www.raamattupiiri.fi    

41. SAMMUA KUOLEE JA SALOMO SYNTYY (2. Samuel 12:14-31)

Taustaa: Profeetta Natan oli juuri saanut Daavidin näkemään suuret syntinsä ja tunnustamaan ne Jumalalle. Natan oli myös julistanut kuninkaalle synninpäästön Herran nimessä, mutta syntien seurauksia synninpäästö ei poistanut. Natan ennusti, että lasten ongelmat alkaisivat Sammua-vauvan kuolemasta. (Nimi esiintyy jakeessa 5:14.)

Jae 14. Lukekaa jae molemmista käännöksistä.

Jakeet 15-18

Jakeet 19-23

Jakeet 24-25. Daavidille ilmoitettiin unessa Salomon nimi (1. Aik. 22:9). Salomo tarkoittaa "rauhan miestä" ja Jedidja "Herran rakastamaa". Batseba synnytti yhteensä neljä poikaa, joista yhdestä tehtiin Natanin kaima. Muistamme, että muut Daavidin vaimot synnyttivät vain yhden pojan kukin.

Jakeet 26-31. Muistamme, että Joab oli lähtenyt piirittämään ammonilaisten pääkaupunkia Rabbaa, kun kotiin jäänyt Daavid lankesi huoruuden syntiin. Uria oli tapettu juuri tämän kaupungin edustalla.

Lopuksi: Batseba siis pääsi Jeesuksen sukuluetteloon. Jo tuosta sukupuusta näkyy, että Jeesus tuli tänne maailmaan syntisiä pelastamaan. Myös hurskas Uria sai Herralta korvauksen kärsimästään vääryydestä saadessaan nimensä Jumalan Pojan sukutauluun.

© www.raamattupiiri.fi