www.raamattupiiri.fi    

23. KRUUNUNPERIJÄ RATKEAA (1. Kun. 1)

Taustaa: Daavid oli nyt heikko, mutta ei sentään vielä kuolemaisillaan. Kun vertaamme 1. Kuningasten kirjan alkulukuja 1. Aikakirjan loppulukuihin, niin huomamme, että kuninkaalla oli vielä vuosi pari elinaikaa jäljellä. Daavid tiesi jo, että Herra oli määrännyt Salomon hänen kruununperijäkseen, mutta ilmeisesti hän ei ollut levittänyt tätä tietoa laajemmalti (1. Aik. 28:5-7).

1-4

5-10. Daavidilla oli jäljellä vielä 13 poikaa, joista vanhin oli Adonia, hänkin iältään jo nelissä kymmenissä. Hänen ja Salomon välissä oli vähintään kaksi poikaa. Salomo oli vasta 18-vuotias. Huomatkaa, että hänen kasvatuksestaan oli vastannut osaltaan myös profeetta Natan.

11-31. Jakso luetaan hiljaa. Daavidin Batseballe vannomasta valasta ei ole tähän mennessä Raamatussa mainittu mitään.

32-40. Jakso luetaan hiljaa. Benaja, ks. aakkosellinen nimiluettelo.

41-53. Alttarin sarviin sai tarttua vain sellainen ihminen, jota syytettiin olemattomasta rikoksesta. Silloin häntä ei voitu surmata, ennen kuin asia oli tutkittu.

Lopuksi: Daavidin nimi esiintyy Raamatussa useammin kuin kenenkään toisen nimi – 966 kertaa. Se löytyy vielä Raamatun viimeiseltä lehdeltäkin: Minä, Jeesus... olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti (Ilm. 22:16*).

© www.raamattupiiri.fi