www.raamattupiiri.fi    

17. DAAVID PAKOMATKALLA (2. Sam. 16)

Taustaa: Kuninkaalla ei ollut edes aaseja tai ajopelejä, vaan hänen seurueensa täytyi kävellä. Batseban nuorimmat pojat olivat varmaan vielä pieniä. Matkaa Jerusalemista Jordanille oli noin 35 km, osaksi vuoristotietä. Yksi aasi voi kantaa noin 500 kg kuorman.

1-4. Mefiboset ja Siba, ks. aakkosellinen nimiluettelo. Mefibosetin kunnianpalautuksesta oli kulunut toistakymmentä vuotta.

5-14. Saulin kuolemasta oli kulunut jo 30 vuotta. Abisai, ks. aakkosellinen luettelo. Bahurim sijaitsi Öljymäen itärinteellä.

15-19

19-23. Mooseksen laki sanoo: "Kukaan ei saa ottaa vaimokseen äitipuoltaan eikä maata isänsä vaimon kanssa" (5. Moos. 22:30). Ahitofel ei ollut vain Daavidin neuvonantaja, vaan myös tämän pitkäaikainen ystävä. Juuri hänestä Daavid ilmeisesti kirjoitti nämä sanat: Vieläpä ystäväni, johon luotin ja joka söi minun pöydässäni, kääntyy kopeasti minua vastaan. (Ps. 41:10,13). Huomatkaa, että Jeesus sovelsi itseensä tämän psalminkohdan, kun Juudas hänet kavalsi (Joh. 13:18).

PSALMI 3:1-9. Jos aikaa jää, keskustellaan tästä psalmista, jonka Daavid rukoili paetessaan Absalomia, mahdollisesti juuri pakomatkansa ensimmäisenä yönä. Jollei aikaa jää, niin nämä jakeet luetaan raamattupiirin loppusanoiksi.

© www.raamattupiiri.fi