www.raamattupiiri.fi    

16. ABSALOMIN KAPINA (2. Sam. 15)

Taustaa: Absalom oli nyt yli 30-vuotias ja hänen isänsä kuusikymppinen, vanheneva mies. Hevoset olivat uusinta uutta Israelissa. Daavid ei niitä itselleen koskaan hankkinut, vaan tyytyi ratsastamaan muulilla.

1-6. Kuvitelkaa, että joku Suomen ministereistä seisoisi neljä vuotta Korkeimman oikeuden rakennuksen edessä ja sanoisi kaikille sisään pyrkiville, ettei siinä talossa jaeta oikeutta rehellisesti. (4 vuotta mainitaan jakeessa 7.)

7-12. Huomatkaa, että Absalom oli palannut mummolastaan Gesurista jo kuusi vuotta aikaisemmin.

13-22. Jerusalem sijaitsee vuorella, joten sitä oli helppo puolustaa piirittäjiä vastaan. Ruoka ja vesihuolto muodostivat kuitenkin vakavan ongelman. Kreetit ja pleetit olivat Daavidin ulkomaalaisia henkivartijoita. Ittai oli kotoisin Gatista, samasta filistealaisten kaupungista kuin Goljatkin. Hän oli jostain syystä joutunut hiljakkoin pakenemaan sieltä perheineen ja sotilaineen.

23-29. Herran arkku oli Israelin armonväline, jonka kautta Jumala voitiin kohdata ja synti sovittaa. Muistamme, mitä tapahtui, kun israelilaiset veivät sen taistelutantereelle Elin aikaan (1. Sam. 4-6). Muistamme myös, miten suuren ilon raikuessa Daavid toi arkun Jerusalemiin.

30-37. Husai oli "ammatiltaan" kuninkaan ystävä (1. Aik. 27:33).

Lopuksi: Jeesus kulki viimeisenä iltanaan Kidronin puron poikki ja ylös Öljymäen rinnettä mennessään rukoilemaan Getsemanen puutarhaan. Siellä hänet myös pidätettiin (Joh. 18:1-). Daavidin petti hänen poikansa, Jeesuksen myi hänen opetuslapsensa. Jos sinut on petetty ja jätetty, niin Vapahtajasi kyllä tietää, miltä sinusta tuntuu.

© www.raamattupiiri.fi