www.raamattupiiri.fi    

6. HERRAN LUPAUS DAAVIDILLE (2. Sam. 7)

Taustaa: Nyt Daavidista oli tullut koko Lähi-idän mahtavin kuningas, ja hänen piti päättää, mitä hän tekisi loppuelämällään. Profeetta Natan mainitaan tässä luvussa ensimmäistä kertaa. Muistammehan, että Herra nimitti kullekin kuninkaalle oman profeettansa. Daavidilla heitä oli kaksikin: Gad ja Natan. Tämä luku on yksi tärkeimpiä koko Vanhassa testamentissa.

1-7

8-11a

11b-17. Tästä jaksosta on parempi keskustella vanhan käännöksen sanamuodon mukaan. Jakeet 5 ja 11 kuuluvat hepreaksi: sinäkö rakentaisit minulle huoneen – ei, minä rakennan sinulle huoneen. Huomatkaa, ettei Herra vielä tässä vaiheessa ilmoittanut Daavidille, kuka tämän pojista tulisi olemaan temppelin rakentaja ja seuraava kuningas. Ikuista kuningaskuntaa ei maailmanhistoria ole koskaan tuntenut – ja siitä Daavid varmasti oli tietoinen.

18-29

Lopuksi: Jouluevankeliumissa sanotaan vanhan käännöksen mukaan, että Joosef oli "Daavidin huonetta ja sukua" (Luuk. 2:4). Jeesus oli Daavidin poika ja samalla myös Jumalan Poika. Hän istuu nyt Kuninkaana iankaikkisella valtaistuimella taivaassa, Isän oikealla puolella, ja rukoilee meidän puolestamme.

© www.raamattupiiri.fi