www.raamattupiiri.fi    

ESIPUHE

Päämäärä tämänkin raamattupiirioppaan kohdalla on saada yksi luku käsitellyksi yhdessä tunnissa. Jotta tähän päästäisiin, pitäisi osanottajien lukea käsiteltävä luku kotonaan läpi edeltä käsin. Silloin piirissä ei tarvitse lukea koko lukua yhteen perään, vaan vain käsiteltävät jakeet pätkissä.

Jokaisen opiskelukerran lopuksi kysytään, mistä Jeesus on löydettävissä ko. tekstistä. Tämän kysymyksen kautta toivomme Jeesuksen pääsevän mukaan jokaiseen piirin, ja myös Vanhan ja Uuden testamentin suhteen selvenevän osanottajille. Jeesushan sanoi itsekin, että koko VT puhuu hänestä (Lk. 24:27,44).

Oppaan lopusta löytyy aakkosellinen luettelo 2. Samuelin kirjan henkilöistä. Se on hyvä printata jokaiselle osanottajalle ja pitää aina mukana piirissä. Vetäjällä on hyvä olla molemmat raamatunkäännökset käsillä, osanottajat sen sijaan saavat käyttää kumpaa tahansa. Vanhan käännöksen mukaisen sitaatin perään on tässä oppaassa liitetty asteriksi*.

Jos raamattupiirinne on vastikään käsitellyt 1. Samuelin kirjan, voitte hypätä yli 1. luvun tai käsitellä sen uudelleen, miten vain hyväksi näette. Kysymykset eivät ole ihan samat kuin oppaassa "Kuninkaantekijä ja kaksi kuningasta".

Tämä opas omistetaan jo edesmenneelle kansakoulun opettajalleni Aili Laitalalle, joka kertoi yli puoli vuosisataa sitten meille Hernejärven alaluokkalaisille mieliin painuvan mielenkiintoisesti Daavidin elämästä.

Hernejärvellä joulujen välillä 2009

Mailis Janatuinen

© www.raamattupiiri.fi