www.raamattupiiri.fi    

30. KANAANILAISTEN KANSOJEN MORAALITTOMUUS (3. Mooses 20:10-17, 22-24)

Taustaa: Mooseksen lain ja koko Raamatun mukaan meidän pitää elää joko miehen ja naisen välisessä elinikäisessä avioliitossa tai selibaatissa ilman mitään seksisuhteita. Esiaviollisia suhteita ja syrjähyppyjä ei hyväksytä. Antaessaan nämä lait Herra tahtoi varjella omaa kansaansa siltä moraaliselta tuholta, joka Kanaanin maassa vallitsi. Sana "verivelka" löytyy vanhasta käännöksestä ja alkutekstistä. Viattoman veren vuodattaminen ja seksuaaliset synnit kasvattavat kansan verivelkaa Jumalan edessä, ja kun se lankeaa maksettavaksi, maa oksentaa asukkaansa suustaan. Huomio! lukekaa teksti molemmista käännöksistä.

Jae 1-2. Arkeologiset löydöt osoittavat, että lapsiuhrit olivat yleisiä kanaanilaisten kansojen keskuudessa.

Jae 10. Syrjähypyistäkin Mooseksen laki siis langettaa kuolemantuomion.

Jakeet 11,12,14,17. Suurperhe asui tuohon aikaan yhdessä. Mooseksen laki sääti, että sukulaisten aviopuolisot on jätettävä rauhaan. Ennen lain antamista oli esimerkiksi Abraham mennyt naimisiin sisarpuolensa kanssa.

Jae 13. Tässä ei puhuta homoseksuaalisesta taipumuksesta vaan teoista.

Jakeet 15-16

Jakeet 22-23

Kokoavat kysymykset

Lopuksi: Tekstimme rangaistuksia ei ole kumottu, mutta ne on jo kannettu. Jeesus täytti siveellisyyslain jokaisen pykälän. Hän eli naimattomana, mutta silti pyhänä, koko kolmikymmenvuotisen elämänsä ajan. Lopuksi Vapahtaja maksoi omalla verellään koko maailman verivelan. Jokainen katuva ihminen voi saada nyt syntivelkansa anteeksi kasteen ja uskon kautta.

© www.raamattupiiri.fi