www.raamattupiiri.fi    

18. APPI RIENTÄÄ AVUKSI (2. Mooses 18)

Taustaa: Nyt israelilaiset olivat jo Horebin vuoren juurella etelä Siinailla (5). Mooses oli käynyt siellä paimenessa, ja juuri siellä hän oli myös nähnyt palavan pensaan. Jostakin syystä Mooses oli lähettänyt vaimonsa ja poikansa Egyptistä takaisin appensa luo. Mooseksen pojat olivat tässä vaiheessa varmaan jo 25-35 vuoden ikäisiä. Mooseksen vaimo Sippora ei ollut israelilainen eikä siis ollut kokenut orjuutta.

Jakeet 1-4

Jakeet 5-7. Huomatkaa, että appi ja vävy olivat asuneet saman katon alla 40 vuotta ja tunsivat hyvin toisensa. Kun he olivat viimeksi tavanneet, oli Mooses ollut paimen; nyt hän oli suuren kansan johtaja.

Jakeet 8-12. Uhrilakia ei ollut vielä annettu Israelille. Jetro oli pappi ja Aabrahamin jälkeläinen, mutta muuten hänen uskonnostaan ei ole varmaa tietoa.

Jakeet 13-16. Ehkä amalekilaisilta saadun saaliin jako oli tuonut mukanaan erityisen paljon riitajuttuja.

Jakeet 17-23

Jakeet 24-27

Lopuksi: Jetro on Jeesuksen ennakkokuva työnohjaajana. Sen sijaan että Vapahtaja olisi koettanut evankelioida koko maailman kolmessa vuodessa, hän käyttikin suurimman osan ajastaan 12 opetuslapsensa kouluttamiseen. Jeesus tietää, että meidänkin palvelumme Jumalan valtakunnassa pitää lähteä levosta käsin. Siksi hän sanoo: "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." (Matt. 11:28.) Tämän levon hankkimiseksi Jeesuksen piti kuolla kauhea kuolema ristinpuulla.

© www.raamattupiiri.fi