www.raamattupiiri.fi    

10. RAKEET, HEINÄSIRKAT JA PIMEYS (2. Mooses 9:17-10:29)

Taustaa: Farao kieltäytyy yhä itsepintaisesti päästämästä israelilaisia erämaahan palvelemaan Herraa. Kuusi vitsausta on jo koettu: Niilin saastuminen, sammakot, syöpäläiset, paarmat, karjarutto ja paiseet. Ne olivat koetelleet ankarasti sekä Egyptin ihmisiä että eläimiä. Kasvit ovat vielä säästyneet.

Jakeet 9:17-21. Herra käski Mooseksen sanoa nämä sanat faraolle.

Jakeet 9:22-26. Tämä raesade tuhosi pellavan ja ohran (31). Jossain päin Suomea satoi kesällä 2020 pingispallon kokoisia rakeita, mutta vain viisi minuuttia. Ranskassa kerrotaan sataneen nyrkinkokoisia rakeita.

Jakeet 27-35. Nisu tarkoittaa tavallista vehnää ja kolmitahkoinen vehnä tarkoittaa spelttiä.

Jakeet 10:1-6. Edellä meille kerrottiin, etteivät vehnä ja speltti olleet vielä itäneet raevitsauksen aikana (9:32).

Jakeet 7-11

Jakeet 12-20. Kahdeksas vitsaus: heinäsirkat

Jakeet 21-29. Yhdeksäs vitsaus. Tässä ei voi olla kysymys auringonpimennyksestä. Jos luonnollista syytä etsitään, niin hiekkamyrsky voisi olla mahdollinen. Huomatkaa, että auringonjumala Ra oli yksi Egyptin suurimpia jumalia

Lopuksi: Vanhassa testamentissa Herran koston päivää kuvataan aina pimeyden päiväksi. Siksi myös Jeesuksen kuollessa täytyi olla pimeää. Tämä yksityiskohta osoittaa, että Jeesus kärsi itse omassa ruumiissaan Egyptin vitsaukset voidakseen pelastaa omansa kaikkein pahimmalta vitsaukselta – helvetin pimeydeltä.

© www.raamattupiiri.fi