www.raamattupiiri.fi    

27. SAUL TURVAUTUU NOITUUTEEN 1. Sam. 28:3-25

Aluksi: Israelin kuninkaan etuoikeus oli kysyä Herralta neuvoa sodankäyntiinsä. Saul oli vaikeassa tilanteessa, koska hänellä ei ollut pappia, ei efodia/ kasukkaa• eikä oikeaa profeettaa, joiden kautta tiedustella Herran tahtoa. Saul oli tietenkin saattanut palkata itselleen jonkun papin tai profeetan, ja jopa teettää toisen efodin kivineen, mutta ne eivät toimineet. Herra pysyi vaiti.  

Filistealaiset olivat tulleet Afekista Sunemiin Jisreelin tasangon länsilaidalle (4a). Aivan lähellä oli myös Gilboan vuori, jossa israelilaisten leiri sijaitsi (4b), samoin En-Dorin kylä noitineen (7).

Jakeet 28:3-7

Jakeiden taustaa: Saul oli toiminut aikoinaan uskonpuhdistajana Samuelin kanssa ja hävittänyt maasta noidat ja meediot (Jakeet 2 ja 9). Mooseksen laki kieltää ehdottomasti kaiken spiritismin, okkultismin ja yhteydenpidon kuolleisiin (5. Moos. 18:10-12).

Jakeet 8-14

Jakeet 15-19

Jakeet 20-25

Jakeiden taustaa: Seuraavana päivänä Saulin piti johtaa Israel taisteluun filistealaisia vastaan. Saulin suuri tehtävä kuninkaana oli ollut nimenomaan kansansa pelastaminen filistealaisten vallasta (8:16; 10:1).

Lopuksi: Jeesus voitti paholaisen, tuonelan ja kuoleman vallat ylösnousemuksensa aamuna. Näky, joka naisia kohtasi tyhjällä haudalla oli täysin päinvastainen kuin se pimeä kauhujen maailma, jota tässä luvussa kuvattiin. Pääsiäisaamu oli täynnä valoa, iloa ja toivoa, sillä KUOLEMA OLI SILLOIN VOITETTU. Ja nyt Jeesuksen omilla on hänen nimessään vahva ase kaikkia pahan henkivaltoja vastaan.  

© www.raamattupiiri.fi