www.raamattupiiri.fi    

3. PAPIN POJAT OVAT PAHIMPIA 1. Sam. 2:12-17 ja 22-36

Aluksi: Eelin pojat eivät välittäneet Mooseksen laista, jonka mukaan Herralle piti antaa kustakin uhrista rasva; papit saivat ottaa uhrieläimen rintakappaleen ja oikean reiden (3. Moos. 7:29-35).

Jakeet 2:12-29

Jakeiden taustaa: Jae 12 kuuluu kirjaimellisesti: Eelin pojat eivät tunteneet Herraa. Eelin perheessä syötiin hyvin, ks. jae 4:8. Efodista/kasukasta puhumme myöhemmin enemmän (28). Nyt sivuutamme sen pelkällä maininnalla.   Kanaanilaisissa pyhäköissä saatiin myös seksipalveluja, mutta se oli kauhistus Herralle (22).

Jakeet 30-35

Jakeiden taustaa: Jumalan mies ennustaa ajasta, jolloin Eelin sukuhaara menettää pappistehtävänsä. Ennustus toteutui 130 vuotta myöhemmin, kun Salomo siirsi ylipapin tehtävät toiselle Aaronin sukuhaaralle (1. Kun. 2:26-27). Uhri oli vanhan liiton armonväline; uuden liiton armonvälineitä ovat Raamattu, kaste ja ehtoollinen.

Lopuksi: Jae 35 tarkoittaa Sadokin pappissukua, mutta myös Jeesuksen ylimmäispapillista tehtävää. Jeesushan toimii tälläkin hetkellä meidän ylimmäisenä pappinamme taivaan pyhäkössä (Hepr. 6:20). Uudessa liitossa jokainen kristitty on pappi, joka saa toimittaa hengellisiä uhreja ja julistaa Jumalan suuria tekoja (1. Piet. 2:5 ja 9)?

© www.raamattupiiri.fi