www.raamattupiiri.fi    

19. KRISTITYN TOIVO 2. Piet. 3

Aluksi: Viimeisillä riveillään Pietari varoittaa kristillisen kirkon sisällä esiintyvistä pilkkaajista, jotka kieltävät Jeesuksen ruumiillisen paluun. Heitä oli siis olemassa jo Pietarin eläessä, mutta heitä tulee olemaan eniten lopun aikana, vaikka Jeesuksen paluu on silloin jo ovella.

1-4. Muistakaa, että luotettavan perimätiedon mukaan Pietari oli kirjoittanut Markuksen kanssa yhden evankeliumeista.

5-7

8-10. Sanonta "Herran päivä" esiintyy usein Vanhan testamentin profeetoilla. Se tarkoittaa päivää, jolloin Herra tulee pelastamaan omansa ja tuomitsemaan jumalattomat. Lukekaa jae 10 molemmista käännöksistä, se voidaan nimittäin suomentaa näillä kahdella tavalla.

11-13

14-16. Jotkut kommentaarit ovat sitä mieltä, että Pietarin kirjeen mukana lähti matkaan myös jonkin Paavalin kirjeen kopio.

17-18. Nämä ovat viimeiset Pietarin sanat, jotka ovat säilyneet jälkipolville asti.

Lopuksi: Uudet taivaat ja uusi maa on luvattu Jesajan kirjassa, ja niistä puhuu myös Raamatun toisiksi viimeinen luku. Kreikkalainen filosofia (dualismi) hämärsi tämän kristillisen opin vuosisadoiksi. Dualismi piti nimittäin henkeä tärkeämpänä kuin ainetta, ja teki iankaikkisesta elämästä pilvenreunalla istumista ja harpun soittoa. Mutta me emme odota pilvenreunaa, vaan uudeksi luotua maata, jota synti ja saaste eivät enää turmele. Miten vapauttava sanoma tämä onkaan ilmastonmuutosta pelkääville nuorillemme ja lapsillemme!

© www.raamattupiiri.fi